Kantoor Learning Heroes

Vacature Product Designer

Ga jij aan op product design, design systems en conceptontwikkeling? Betrap jij jezelf er geregeld op dat je originele ideeën hebt en zie je eigenlijk altijd direct (bijna op het irritante af ) dat het net een beetje beter ontworpen had kunnen worden? Lees dan vooral nog even door.

Learning Heroes ontwerpt innovatieve leeroplossingen. Wij brengen de leervisie van bedrijven en organisaties tot leven in concept, content en software. Bij Learning Heroes begrijpen wij dat elke doelgroep uniek is met eigen leerdoelen en -behoeften, daarom bouwen en ontwerpen wij op maat gemaakt online learning interventies voor een perfecte aansluiting. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een innovatief businessmodel, een baanbrekend concept, hoogwaardige software  of boeiende content. Inmiddels maken ruim 170.000 mensen in binnen- en buitenland gebruik van onze software. We zijn nog een klein team van visionaire experts met een ongeëvenaard enthousiasme maar we zijn ook een snel groeiend bedrijf dat de afgelopen jaren haar bereik steeds heeft verdubbeld.

Wij zeggen dan ook niet voor niets: WE.MAKE.LEARNING.WORK. (en om dat te optimaliseren hebben we jou nodig)

Wat houdt de rol van Product Designer bij ons in?

Als Product Designer vervul je een essentiële rol in veel van onze bedrijfsprocessen. In de salesfase vertaal je de eisen en wensen van klanten en stakeholders naar visueel aantrekkelijke schetsen en concepten. Onze kracht ligt bij het kunnen interpreteren van de vraag achter de vraag, en het begrijpen van de onbenoemde wensen. Tijdens de designfase ben je als productdesigner verantwoordelijk voor het ophalen van de juiste informatie, het gebruikersonderzoek en het itereren op wireframes tot er gevalideerde development-ready ontwerpen van topniveau klaarliggen.

Daarnaast draag je bij aan het doorontwikkelen van de (UX) strategie van de organisatie, en word je aangemoedigd om vanuit jouw expertise suggesties te doen voor – en bij te dragen aan- de groei van het bedrijf. We zoeken iemand die ons durft te challengen en affiniteit voor leren en ontwikkelen heeft. Met een vermogen om out-of-the-box te denken, ben je altijd op zoek naar innovatieve oplossingen.

Waar zijn we naar op zoek?

We zoeken iemand met ambitie en een grote nieuwsgierigheid. De taken die je zal gaan onderzoeken en uitvoeren zijn dus ook afhankelijk van wat je al kan, wat er nodig is en waarin je je wilt ontwikkelen.

 

 • UX strategie: In samenwerking met de Product Owner en Tech lead (door)ontwikkelen van de UX strategie die de businessdoelen van het product, gebruikersbehoeften en technische mogelijkheden integreert. Deze strategie wordt vertaald naar een roadmap met prioriteitenlijsten om de continue verbeteringen van de producten te ondersteunen.

   

 • Conceptontwikkeling & wireframen: In samenwerking met het Product team en Business Creator vertalen van wensen, ideeën en (onbenoemde) behoeftes van klanten naar uitgewerkte conceptschetsen om de gebruikersflow en interactie van het product te visualiseren (en te testen). Het bedenken en uitwerken van concepten en ideeën voor nieuwe productfuncties.

   

 • UX Research en Analyse: Aan de hand van kwalitatief en kwantitatief (gebruikers)onderzoek valideren van concepten en proposities. Optimaliseren van producten en ontwerpen van verbeteringen of oplossingen voor gebruikersproblemen. Dit houdt in dat je brainstormsessies faciliteert, gebruikersinterviews afneemt en kwantitatieve data zoals enquetes en analytics analyseert.

   

 • UX/UI Design: Het ontwerpen van de visuele interface van het product, inclusief lay-out, kleurenschema, typografie en iconografie. Het creëren van aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke (development ready) designs en het documenteren van designspecificaties en beslissingen. Daarnaast is het effectief kunnen overbrengen en presenteren van ontwerpbeslissingen en rationale aan klanten, stakeholders en collega’s van groot belang.

   

 • Design systeem & Component Library: Samen met het development team opzetten en uitrollen van een design systeem om consistente en herbruikbare UI-componenten en -patronen te bewerkstelligen. Het documenteren van ontwerpregels, richtlijnen en assets voor het team.

Wat verwachten we van jou?

Wij zetten geen vinkjes, we zijn benieuwd naar wat jij als individu meeneemt. Ook voor onze werknemers is er ruimte om te leren en ontwikkelen. Dit stimuleren wij zelfs.

Wat bieden we jou?

Wat zijn jouw talenten? Wat is jouw verhaal? Welke dromen heb jij? Wij zetten geen vinkjes, wij zijn benieuwd naar wat jij als individu meebrengt.

Daarom nodigen wij je graag uit om te solliciteren?

 

Solliciteren kan door jouw portfolio, motivatie en cv met ons te delen via nexthero@learningheroes.nl. Als je vragen hebt kan je Timo bellen op +31 6 43 44 36 44

 

 

Sollicitatieproces

Vacature sluit op 7 juni. In week 24 en 25 vinden de eerste gesprekken plaats. We kijken ernaar uit kennis met je te maken!

Deel deze vacture

LinkedIn
Email
WhatsApp