Home >> Cases >> Jongeren inspireren tot gezond eten

Weet wat je eet

logo-wwje
vc_logo

Met het lespakket Weet wat je eet inspireert het Voedingscentrum al sinds 2006 leerlingen in het vo en mbo om gezonde en duurzame keuzes te maken op voedselgebied. Learning Heroes ontwikkelde het vernieuwde Weet wat je eet.

#software #maatwerk #lespakket #scholen #klassen #voeding #gezondeten

Weet wat je eet - Sfeer (02)

Het Voedingscentrum inspireert jongeren om gezond te eten

Wat is nou gezond eten? En hoe eet je ook goed voor het milieu? Hoe kun je ongezonde verleidingen weerstaan en hoe maak je goede keuzes in de supermarkt? Bij Weet wat je eet komt dit allemaal aan bod. Het lespakket bestaat uit online lessen, die leerlingen zelfstandig kunnen volgen. Docenten kunnen voortgang volgen en feedback geven.

Vorig jaar bleek het huidige platform voor Weet wat je eet niet meer te voldoen. Docenten en leerlingen gaven aan dat de vorm van het lespakket achterliep in vergelijking met andere lespakketten. Tijd voor vernieuwing!

Alle tools om jongeren geboeid te houden

Vanuit onze eerdere succesvolle samenwerkingen met het Voedingscentrum, waarbij ruim 15.000 medewerkers uit de kinderopvang e-learningmodules gevolgd hebben op ons platform, werd ook nu weer gekozen voor het uitgebreide Learning Heroes platform. Hiermee was het Voedingscentrum verzekerd van een platform wat leuke en motiverende werkvormen biedt, continu met z’n tijd meegaat en alle tools biedt die docenten nodig hebben in hun 21st century klaslokaal.

Focus op bewustzijn

Op het nieuwe Weet wat je eet maken leerlingen in 6 online lessen kennis met de voedselwijsheden die het Voedingscentrum te bieden heeft. Door te variëren met de ruim 20 werkvormen die we bieden is het lespakket afwisselend in opbouw.

Met interactieve polls, wist-je-datjes en de vernieuwde eettest ligt de focus nu nog meer op bewustzijn. De eettest aan de start van het lespakket vertelt je hoe gezond en duurzaam je nu al bezig bent en hoe jij scoort ten opzichte van andere leerlingen. Je scores komen regelmatig terug tijdens de lessen om op te reflecteren, terwijl je leert hoe je deze scores kan verbeteren.

Social Learning

Dankzij de polls op de pagina’s kunnen leerlingen hun gedrag vergelijken met klasgenoten, of met heel Nederland. Met de praktische eindopdrachten wordt samenwerking tussen de leerlingen gestimuleerd. Op deze manier bereik je zelfs deze lastige doelgroep.

Weet wat je eet is gratis beschikbaar. Docenten registreren zich gratis. Leerlingen kunnen zich vervolgens registreren met de klascode gekregen van de docent.

Bekijk het vernieuwde Weet wat je eet

“We zijn erg blij met de samenwerking met Learning Heroes om een lespakket te ontwikkelen voor middelbare scholieren over gezond, duurzaam en veilig eten. Het pakket is makkelijk in gebruik voor scholen en leerlingen, en wij kunnen als opdrachtgever veel zelf aanpassen binnen het systeem. Aanvullende wensen en vragen aan Learning Heroes worden snel en klantvriendelijk opgepakt.”
Marthe Voedingscentrum
Marthe Huigens
Projectleider Voedingscentrum

Home >> Cases >> Jongeren inspireren tot gezond eten