Home >> Cases >> Online opleiding voor leidinggevenden bij het OM

SSR / Openbaar Ministerie

Studiecentrum Rechtspleging (SSR) is het eigen opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. Samen met SSR hebben wij de online opleiding ontwikkeld voor beginnend leidinggevenden bij het OM.  Gevuld met inspirerende video’s, animaties en sprekende casussen.

#content #onlineopleiding #leidinggevenden #openbaarministerie 

 

Ben jij goed uitgerust?

SSR biedt een breed curriculum aan juridisch-inhoudelijke cursussen en leiderschapstrajecten om medewerkers van het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak te ondersteunen in hun dagelijks werk. Dit doet SSR al sinds 1960. Het Openbaar Ministerie vroeg SSR om hen te helpen een onboarding programma te ontwikkelen voor beginnend leidinggevenden. Een samenhangend geheel van alle informatie over onderwerpen die beginnend leidinggevenden gedurende het eerste jaar van hun nieuwe functie zo tegenkomen, was er tot nog toe niet. 

De wens was om een online learning neer te zetten als basisinstrument, vol met casussen en tools. Een aansluitende webinar biedt een extra verdiepende slag. SSR heeft de expertise van Learning Heroes ingeschakeld om hen hierbij te ondersteunen. 

Basisopleiding Leidinggeven OM

Met elkaar hebben wij de basisopleiding voor beginnend leidinggevenden binnen het Openbaar Ministerie ontwikkeld. Vier inhoudelijke modules over cruciale onderwerpen als Arbeidsvoorwaarden en Rechtspleging, Verzuim, Gesprekscyclus en Planning & Control en Management Informatie. Onze gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot een innovatieve e-learning gevuld met casussen, animaties, video’s en relevante informatie. 

Met de actieve en inhoudelijke bijdragen van OM experts, HR-adviseurs en beginnend leidinggevenden hebben we een opleiding kunnen creëren die aansluit bij de behoefte van OM-ers en hen ondersteund in hun dagelijkse werk. Zo werd deze toolkit een waardevolle co-creatie tussen het Openbaar Ministerie, SSR en Learning Heroes. 

Casussen & animaties

Onze gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot een innovatieve e-learning gevuld met casussen, animaties, video’s en relevante informatie.

We hebben met het ontwikkelen van de modules de focus gelegd op alle aspecten die beginnend leidinggevenden tegen kunnen komen. Allerlei situaties zijn vastgelegd in casussen waar de leidinggevende in eigen tempo mee aan de slag kan of als naslagwerk gebruiken wanneer een bepaalde situatie zich voordoet. De 30 casussen zijn in levendige animaties samengevat waarna de leidinggevende kan aangeven hoe hij of zij deze situatie zou aanpakken. Tevens kunnen ze met elkaar in discussie via het social board en aansluitende webinar. Zo ontstaat er een gezamenlijke cultuur omtrent leidinggeven waarbij zij elkaar actief kunnen  opzoeken. Elke module vraagt ongeveer een uur studietijd.

In de praktijk

Het enthousiasme waarmee de opleiding ontvangen wordt, werkt aanstekelijk! 

Beginnend leidinggevende zijn enorm gedreven om met de opleiding aan de slag te gaan waarna de reacties positief zijn, zoals: ‘Was dit er maar eerder, hier heb ik zo’n behoefte aan!’ Ze waarderen de interactieve en praktijkgerichte benadering die ze gelijk kunnen toepassen. Ook zijn processen nu overzichtelijker beschreven. Deze opleiding biedt beginnend leidinggevenden tools die hen helpen visie vast te stellen, hun team te coördineren, weloverwogen beslissingen nemen en te inspireren om gezamenlijke presentaties  succesvol te halen.

"Hoe fijn om daadkracht, innovatie en echte betrokkenheid van alle collega's van Learning Heroes te ervaren. Verbonden gedurende het hele proces. Een samenwerking en ondersteuning met een lintje erom. Zo inspirerend! Dank team LH!!"
Inge van Calker
Sr. Adviseur Leren en Ontwikkelen

Home >> Cases >> Online opleiding voor leidinggevenden bij het OM