Home >> Cases >> Blended Learning voor organisatieverandering

Kessels & Smit

ks-logo
ks-logo

Kessels & Smit is al sinds 1977 dé toonaangevende partner voor organisatorische en maatschappelijke ontwikkelvragen. We ontwikkelen samen blended learning trajecten.

#concept #software #maatwerk #blendedlearning #trainingen

Kessels & Smit - Sfeer (01)

Dé Learning Company die mogelijkheden opent

Kessels & Smit gelooft dat de sleutel voor ‘grote’ vragen niet alleen in systemen zit, maar juist in de mensen zelf. De ontwikkeling van elke organisatie of groep gaat dus samen met persoonlijke groei en krachtige samenwerking.

In Nederland, België en Duitsland is Kessels & Smit actief met verschillende fysieke leertrajecten. Om de persoonlijke groei te ondersteunen werd een online oplossing gezocht.

Het online platform voor blended leertrajecten

In samenwerking met diverse opdrachtgevers ontwikkelt Kessels en Smit het concept Development Centers (DC). Een krachtig instrument voor persoonlijke groei van deelnemers én betrokkenen uit de organisatie, die tegelijkertijd verandering in een team of organisatie ondersteunt.

Gezamenlijk maakten we Mijn Development Center. Het online platform dat deze verandering digitaal ondersteunt.

Van een fysieke trainingsdag naar een blended learning traject

K&S Development Centers waren op zoek naar een verdiepingsslag op het concept Development Centers en zochten naar een manier om de impact op de deelnemers op de lange termijn te vergroten. K&S Development Centers ontwierp het vernieuwde blended concept, Learning Heroes ontwikkelde de journey met verhoogde engagement. 


De studiodag met settings waarin deelnemers onder begeleiding werken aan kritische werksituaties blijft het middelpunt, maar de learning journey in de periode vóór en na de studiodag vindt volledig plaats in een online setting. Deelnemers krijgen direct na het moment van aanmelding toegang tot de online omgeving waar een aangename en veilige omgeving gecreëerd wordt waarin de deelnemer optimaal wordt begeleid in de voorbereiding naar het DC toe en in het persoonlijke natraject van het DC.

Internationale uitbreiding en contentuitwisseling

Mijn Development Center werd in Nederland zo’n groot succes, dat Kessels & Smit in België en Duitsland ook gebruik wilden gaan maken van het platform. Dankzij deze grote samenwerking kunnen we versnellen in de ontwikkeling en steeds meer meerwaarde bieden met het platform.

Daarnaast bood het nog een groot voordeel. We hebben de platforms van de verschillende landen met elkaar verbonden om zo contentuitwisseling tussen de landen mogelijk te maken. Zo kunnen de landen elkaars content inzien en met een druk op de knop een kopie in hun eigen omgeving neerzetten. Een succesvolle samenwerking in content en techniek dus.
“De samenwerking met Jordi van Learning Heroes verloopt heel prettig. Hij legt alles helder uit, ik krijg altijd snel reactie op mijn vragen en Jordi heeft meerdere slimme tips aangedragen voor de bouw en inrichting van onze online leeromgeving.”
Nynke de Jong - Kessels & Smit
Nynke de Jong
Learning & Development Designer

Home >> Cases >> Blended Learning voor organisatieverandering